1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Nieuws

  • Nieuws over Better Call Saul

    Nieuws over Better Call Saul

    Datum: 15/07/2014

    Tijdens de perstour van de Television Critics Association werden een aantal feiten i.v.m. de nieuwe serie Better Call Saul verduidelijkt door de makers Vince Gilligan en Peter Gould. Better Call Saul is een spinoff van Breaking Bad en staat precies hierdoor volop in de belangstelling.

    Wij zetten de feiten graag even op een rijtje:

    * De vaste personages zijn Saul Goodman (Bob Odenkirk), Mike Erhmantraut (Jonathan Banks), Chuck (Michael McKean ), Kim (Rhea Seehorn), Hamlin (Patrick Fabian) en Nacho (Michael Mando).

    * De serie speelt zich af in 2002, dat is zes jaar voor de eerste ontmoeting tussen Saul en Walter White.

    * Net als in Breaking Bad verloopt het verhaal niet-lineair. Er zal dus voortdurend gewisseld worden tussen heden, verleden en toekomst.

    * Saul Goodman’s echte naam is Jimmy McGill. Als we hem voor de eerste keer ontmoeten is hij een kleine advocaat die alle moeite moet doen om de eindjes aan elkaar te knopen. In de serie komen we te weten waarom zijn naam veranderd wordt in Saul Goodman.

    * Michael McKean speelt de rol van de broer van Saul.

    * De series zal visueel zeker niet lijken op Breaking Bad. “We zullen er alles aan doen om het anders te doen lijken, we willen niet dat het een kopij wordt van Breaking Bad”.

    * Walter White zal alleen opdagen als het verhaal hem daartoe leent.

    * Er bestaat een kans dat Gus Fring (Los Pollos Hermanos) opnieuw meedoet, maar ook weer als zijn personage past in het verhaal. Better Call Saul mag geen show worden waarin de leuke personages uit Breaking Bad worden opgevoerd.

    * De reden waarom de serie verschoven is naar 2015 is simpel omdat Vince Gilligan van zichzelf zegt dat hij erg traag schrijft.

    * Verschillende regisseurs van Breaking Bad zullen ook nu meewerken: naast Gilligan die de pilootaflevering regisseert, zullen de eerste vijf afleveringen worden geregisseerd door Michelle MacLaren, Terry McDonough, Colin Bucksey en Adam Bernstein.

  • Naar het overzicht van nieuwsitems