1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Nieuws

  • Vanaf 13 juni op Sundance Channel: Rectify

    Vanaf 13 juni op Sundance Channel: Rectify

    Datum: 30/05/2013

    Vanaf 13 juni 2013 om 21 u zendt Sundance Channel de langverwachte reeks Rectify uit. De zesdelige reeks met afleveringen van een uur is bedacht en geschreven door Ray McKinnon ('Linc Potter' in de serie Sons Of Anarchy). De serie werd geproduceerd door Don Kurt (van Justified). Mark Johnson en Melissa Bernstein (het team achter Breaking Bad) zijn de uitvoerende producenten.

    De serie gaat over Daniel Holden (gespeeld door Aden Young) die na bijna 20 jaar eenzame opsluiting in de dodencel wordt vrijgelaten. Voor z’n familie, de gemeenschap en de omgeving blijft hij echter een buitenstaander. De onverwachte terugkeer van Daniel gooit niet alleen zijn eigen familie overhoop, maar heeft ook een invloed op de andere mensen die verbonden zijn met z’n zaak, zoals de openbaar aanklager die zijn naambekendheid in deze zaak gebruikte om senator te worden, de sheriff die de grenzen van het onderzoek heeft overschreden en heel het stadje Paulie in Georgia dat Daniel de schuld geeft van de moord op een stadsgenoot. De vrijlating van Daniel is als een vonk die het vuur van het mysterie, de machtsspelletjes en de zogenaamde rechtvaardigheid waardoor hij werd veroordeeld, weer aanwakkert.

    De reeks kreeg lovende kritieken van een heleboel journalisten die in januari de exclusieve vertoning bijwoonden tijdens het Sundance Filmfestival in Park City. Newsweek/Daily Beast noemde het een van de beste scripts van de laatste tien jaar. Andere nieuwsberichten hadden het over de opmerkelijke manier van vertellen. The Salt Lake Tribune omschreef het als wispelturig en meeslepend, terwijl TV Guide zei dat het verlossingsverhaal binnen de reeks, erg mooi is.

    Ondertussen werd ook bekend dat Recitfy inmiddels verlengd werd met een tweede seizoen.

    Kijk hier alvast naar de trailer

  • Naar het overzicht van nieuwsitems