1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Nieuws

  • Vanaf 8 juli op HBO NL: Ray Donovan

    Vanaf 8 juli op HBO NL: Ray Donovan

    Datum: 3/07/2013

    De Showtime-serie Ray Donovan met ondermeer Liev Schreiber en Jon Voight in de hoofdrollen zal vanaf 8 juli te zien zijn op HBO Nederland. De serie ging pas in première in Amerika.

    Ray Donovan gaat over een fikser in Los Angeles die in opdracht van de ‘rich and famous’ allerlei duistere zaakje moet oplossen. Donovan werkt hierbij nauw samen met twee partners. Zijn rechterhand, Avi (Steven Bauer), is een indrukwekkende Israeli. Zijn linkerhand, Lena, is een bikkelharde lesbienne. Doorgaans werkt Ray voor Goodman/Drexler, het machtigste advocatenkantoor van L.A., dat geleid wordt door zijn biechtvader en mentor Ezra Goodman (Elliot Gould), en diens partner, Lee Drexler.
    De enige problemen die Ray niet de baas lijkt te kunnen, zijn die rond zijn eigen disfunctionele familie. Bunchy, zijn broer, werd ooit misbruikt door een priester en zocht zijn heil in de drank. Terry (Eddie Marsan), zijn andere broer, kreeg de Ziekte van Parkinson na te veel klappen geïncasseerd te hebben in de boksring. En de geest van hun kleine zusje, dat zelfmoord pleegde als tiener, blijft hen allemaal achtervolgen. Bovendien proberen zijn vrouw, Abby, en hun twee kinderen, Bridget en Conor, zich nog steeds aan te passen aan het leven aan de westkust. Voor Ray geldt één persoon als de oorzaak van hun ellende: hun vader Mickey, een Ierse gangster. Het echt slechte nieuws is dat Mickey na twintig jaar cel eindelijk weer op vrije voeten komt en zijn ‘rechtmatige’ plaats aan het hoofd van de clan weer wil opeisen...

  • Naar het overzicht van nieuwsitems