1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Nieuws

  • Vormen de Vikings een bedreiging voor de Starks?

    Vormen de Vikings een bedreiging voor de Starks?

    Datum: 1/03/2013

    Als we de Amerikaanse pers mogen geloven zullen er heel wat fans van Game Of Thrones wellicht ook kijken naar Vikings, de nieuwe negendelige serie van History Channel die in Amerika van start gaat nu zondag 3 maart. De verwijzingen naar Game Of Thrones zijn voor de hand liggend: een gelijkaardige poster, een gelijkaardig genre (actie met historische onderbouw, met veel bloed, bloot en adrenaline) en een gelijkaardige tagline: ‘Storm is coming’, waar GoT koos voor ‘Winter is coming’. Alleen de toekomst zal uitwijzen of GoT er inderdaad een concurrent bij heeft. Volgens de Amerikaanse pers lijkt Viking wel met de aflevering sterker te worden, dat belooft!

    De serie volgt de avonturen van Ragnar Lothbrok (Travis Fimmel uit The Beast en Baytown Outlaws), een wat vreemde man die op zoek is naar uitdagingen en die nieuwe werelden wil veroveren. Het jonge gezinshoofd heeft het niet voor het lokale stamhoofd Earl Haraldson (Gabriel Byrne uit In Treatment en The Usual Suspects), die hij een gebrek aan avontuurlijk initiatief verwijt. Haraldson stuurt zijn manschappen immers elke zomer naar het Oosten, naar de Rusland en de Baltische staten waar de bevolking materieel zo arm is als zijzelf. Ragnar verzet zich tegen z’n leider en samen met zij vriend Floki bouwt hij een nieuw soort boten die hem naar het Westen moet brengen. Daar zullen ze uiteindelijk nieuwe volkeren ontmoeten en landen veroveren.
    In de rolverdeling treffen we naast Travis Fimmel en Gabriel Byrne ook nog Gustaf Skarsgård (Kon-tiki) aan als Floki, Katheryn Winnick (Bones) als de vrouw van Ragnar en Jessalyn Gilsig (Glee) als de echtgenote van Haraldson.

    Hierbij alvast drie fragmenten waaruit je moet opmaken of Vikings inderdaad concurrent wordt voor Game Of Thrones:

    fragment 1

    fragment 2

    fragment 3

  • Naar het overzicht van nieuwsitems