1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Nieuws

  • BBC maakt nieuwe versie van Lord Of The Flies

    BBC maakt nieuwe versie van Lord Of The Flies

    Datum: 10/09/2024


    Een ander bekend boek – 'Lord Of The Flies' van William Golding – wordt momenteel in Maleisië verfilmd tot een vierdelige serie. De scenarist is niemand minder dan Jack Thorne, die een stevige reputatie opbouwde met series als His Dark Materials, The Virtues, Kiri, This Is England en National Treasure en langspeelfilms als Enola Holmes, The Swimmers en Wonder. De regisseur die alles in goede banen moet leiden is Marc Munden die we kennen van The Sympathizer en Utopia. De muziek wordt verzorgd door Hans Zimmer (Dune, Gladiator, The Lion King, Pirates Of The Caribbean, Inception) en Kara Talve die eerder samenwerkten op de set van The Tattooist Of Auschwitz.

    Het verhaal gaat over een groep Britse jongens die na een vliegtuigcrash stranden op een onbewoond eiland. Zonder volwassenen proberen ze een eigen samenleving op te bouwen, maar dit loopt al snel uit de hand. Hun aanvankelijke poging tot orde ontaardt in chaos en geweld, waarbij de primitieve natuur van de mens naar boven komt.

    De cast bestaat uit David McKenna, Winston Sawyers, Lox Pratt, Isaac Talbut, Thomas Connor, Noah en Cassius Flemyng, Cornelius Brandreth en Tom Page-Turner, allemaal jonge acteurs waarvan de meeste debuteren.

    De vier afleveringen van de reeks zijn vernoemd naar de belangrijkste personages Ralph, Piggy, Simon en Jack, waarbij elk verhaal vanuit hun individuele perspectief wordt verteld.

  • Naar het overzicht van nieuwsitems