1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Nieuws

  • Castingnieuws

    Castingnieuws

    Datum: 25/08/2024


    Claire Danes
    (Fleishman Is In Trouble, Homeland) en Matthew Rhys (The Americans, Perry Mason) spelen de hoofdrollen in de miniserie The Beast In Me. Danes speelt een schrijfster die zich - sinds de dood van haar jongste zoon - heeft teruggetrokken uit het openbare leven. Maar wanneer het huis naast de hare wordt gekocht door Nile Sheldon, een beroemde en geduchte vastgoedmagnaat die ooit de hoofdverdachte was in de verdwijning van zijn vrouw, vindt Aggie zichzelf gedreven door een dwangmatige zoektocht naar de waarheid. Een van de producenten is Howard Gordon met wie Danes samenwerkte op de set van Homeland.

    Na Slow Horses wordt er binnenkort een ander boek van Mick Herron verfilmd. Down Cemetary Road is een intrigerende thriller waarin een jonge vrouw samen met een privédetective een complexe samenzwering op het spoor komt, die onthult dat mensen die lange tijd als dood werden beschouwd, nog steeds in leven zijn, terwijl de levenden snel toetreden tot de doden. De hoofdrollen zijn weggelegd voor Ruth Wilson (His Dark Materials, The Woman In The Wall) en Emma Thompson (Howards End, Remains Of The Day, Years And Years).

    Luke Evans (Nine Perfect Strangers, The Alienist) gaat de hoofdrol spelen in Criminal, een misdaadserie van Prime Video. Hij speelt Tracy Lawless een expert in geheime operaties en guerrillaoorlogvoering die wel uit een misdadige familie komt. Zijn tegenspelers zijn niet de eerste de beste: Emilia Clarke (Game Of Thrones), Charlie Hunnam (Sons Of Anarchy), Richard Jenkins (Dahmer), John Hawkes (Three Billboards Outside Ebbing, Missouri, True Detective) en Adria Arjona (Hit Man, Andor).

    Renée Zellweger (Bridget Jones’ Diary) gaat de rol spelen van een keiharde strafrechtadvocaat in de HBO Max-serie Jane Smith, naar het boek ‘12 Months to Live’ van James Patterson, de auteur van o.a. ‘Kiss The Girls’ en Along Came The Spider’, allebei succesvol verfilmd. De man die het scenario schrijft en ook fungeert als showrunner, is Miki Johnson, producer en scenarist van topseries als Ozark, Presumed Innocent en Ray Donovan.

    Elisabeth Moss (The Handmaid’s Tale) en Kerry Washington (Scandal, Little Fires Everywhere) gaan de hoofdrollen spelen in Imperfect Women een serie over een onderzoek naar de moord op een rijke vrouw en alle geheimen die haar leven kenmerkten. De misdaad zet de jarenlange vriendschap tussen drie vrouwen stevig op de helling.

    Sterlin Harjo die bekend werd met het uitstekende Reservation Dogs, heeft een stevige cast verzameld voor zijn nieuwe serie The Sensitive Kind. Naast Ethan Hawke die ook uitvoerend producent is, hebben ook volgende acteurs hun medewerking toegezegd: Jeanne Tripplehorn (Basic Instinct), Keith David (American Fiction), Tracy Letts (Winning Time: The Rise of the Lakers Dynasty, The Sinner, Homeland), Tim Blake Nelson (O Brother, Where Art Thou?, Watchmen) en Kyle Maclachlan (Twin Peaks, Fallout). De serie wordt omschreven als een ‘Tulsa noir’ over een man die teveel wist.

    All’s Fair, de advocatenserie van Ryan Murphy met Kim Kardashian en Glenn Glose in de hoofdrollen, heeft z’n cast aangevuld met Sarah Paulson (Ratched), Niecy Nash-Betts (Dahmer) en Naomi Watts (Feud: Capote vs. the Swans). De serie die omschreven wordt als een “hoogwaardige, glossy en sexy volwassen dramaserie”, speelt zich af op een volledig vrouwelijk advocatenkantoor waar Karashian de rol speelt van een succesvolle advocate gespecialiseerd in scheidingen.

    Dakota Fanning (Ripley) en Abby Elliott (The Bear) vervoegen de cast van All Her Fault, een thrillerserie die aangevoerd wordt door Succession-actrice Sarah Snook. Zij krijgen het gezelschap van Jake Lacy (Apples Never Fall, The White Lotus), Sophia Lillis (I Am Not Okay With This, Sharp Objects) en Michael Peña (Narcos: Mexico).

    John Slattery, wereldbekend geworden dankzij zijn rol in Mad Men, speelt een van de hoofdrollen in The Rainmaker, de serie die gebaseerd is op het iconische boek van John Grisham. Hij is Leo F. Drummond, een legendarische leeuw van de rechtszaal en senior partner bij Tinley Britt, het machtige advocatenkantoor waar nieuwkomer Rudy Baylor tegenop moet boksen. Wie Baylor speelt is nog niet bekend.

    De Nederlandse acteur Michiel Huisman (Angela Black, Game Of Thrones, The Haunting Of Hill House) krijgt een rol in de western The Abandons van scenarist Kurt Sutter (Sons Of Anarchy) aan de zijde van Gillian Anderson (Sex Education) en Lena Headey (Game Of Thrones). De serie gaat over een aantal outsiders die zich moeten verenigen om zich te verdedigen tegen rijke en corrupte snoodaards.

    In de zesdelige serie The Assassin speelt Keeley Hawes (Bodyguard, Line Of Duty) de rol van Julie, een gepensioneerde huurmoordenaar die een teruggetrokken leven leidt op een afgelegen Grieks eiland. Edward, Julie's vervreemde zoon wordt gespeeld door ‘the good doctor’ Freddie Highmore. Wanneer Julie's gevaarlijke verleden haar inhaalt, worden ze gedwongen om het eiland te ontvluchten en samen op de vlucht te slaan. Andere rollen zijn voor Gina Gershon (Bound), Jack Davenport (Why Women Kill), Richard Dormer (Blue Lights) en David Dencik (The Chestnut Man). De serie wordt geschreven door Harry en Jack Williams, de broers die ook verantwoordelijk waren voor The Tourist, Angela Black, Baptiste en The Missing.









  • Naar het overzicht van nieuwsitems