1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Nieuws

  • De populaire serie Roots krijgt remake

    De populaire serie Roots krijgt remake

    Datum: 6/11/2013

    History dat zich op de markt van de tv-series heeft gegooid met Hatfields & McCoys, The Bible en Vikings gaat een remake maken van de populaire miniserie Roots uit 1977. Dat meldt Deadline vandaag. Ook bij ons was de serie razend populair: iedereen die iets of wat leeftijd heeft zal zich de naam Kunta Kinte zeker nog herinneren.

    De nieuwe miniserie die acht uur zal duren, wordt gebaseerd op de originele serie van producer David L. Wolper en op het boek 'Roots: The Saga Of An American Family' van Alex Haley. De serie die het verhaal vertelt van de voorouders van auteur Alex Haley, van slaaf Kunta Kinte tot wanneer zijn familieleden eindelijk vrije burgers worden, zal het verhaal vanuit een hedendaags standpunt benaderen.

    De originele miniserie trok bij zijn laatste aflevering niet minder dan 100 miljoen kijkers, toen ongeveer de helft van Amerika en tot op heden nog steeds het derde meest bekeken programma in Amerika. Roots kreeg 36 nominaties voor een Emmy en wist er 9 van te verzilveren.

    Kijk hier naar de trailer van de originele miniserie

  • Naar het overzicht van nieuwsitems