1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Nieuws

  • HBO gaat voor remake van Utopia

    HBO gaat voor remake van Utopia

    Datum: 13/02/2014

    Na het voltooien van zijn nieuwste film, Gone Girl, gaat topregisseur David Fincher (zie foto) zich andermaal op televisie richten met – net als met House Of Cards – opnieuw een remake van een Britse serie. Fincher die de pilootaflevering zal regisseren en die ook uitvoerend producent is, zal Utopia voor HBO ontwikkelen samen met Gillian Flynn, de scenariste van Gone Girl en schrijver van het boek waarop de film gebaseerd is.

    Utopia gaat over een handvol stripfanaten die op een forum afspreken om elkaar te ontmoeten. Een van hen heeft immers het manuscript bemachtigd van de in het geheim geschreven opvolger voor de graphic novel ‘Utopia – The Experiments’. Maar al vlug blijkt dat de strip meer is dan zomaar een strip. Dat merken ze al van meet af aan wanneer de eigenaar van de strip wordt vermoord door de huurmoordenaars van The Network, een organisatie die even tuk is op dit manuscript als onze vrienden. Bedenker Dennis Kelly zou meewerken aan de remake als uitvoerend producent.

    Deze remake toont – na het grote succes van True Detective – opnieuw aan dat HBO meer en meer wil investeren in high end-producties, series waarin het verhaal en de karakterisering van de personages centraal staan.

  • Naar het overzicht van nieuwsitems