1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Nieuws

  • In oktober op Disney: de Nederlandse serie Nemesis

    In oktober op Disney: de Nederlandse serie Nemesis

    Datum: 5/09/2024


    Vanaf 16 oktober pakt Disney+ uit met z’n eerste Nederlandse ‘original’. Nemesis, naar het boek van Simon de Waal, werd een complotthriller die zich afspeelt in de wereld van de financiële misdaad en belastingontduiking.

    Na een aanslag op een officier van justitie, waarbij ook twee getuigen van haar onderzoek worden vermoord, zet een rechercheteam alles op alles om de daders op te sporen en verdere aanvallen te voorkomen, maar zonder succes. De dreiging voor zowel de officier van justitie als haar gezin blijft groot. In een wanhoopsdaad roept ze de hulp in van een voormalig rechercheur, die ooit door haarzelf op non-actief is gezet. Hij ziet geen andere uitweg dan het heft in eigen handen te nemen en de strijd aan te gaan met de onderwereld, zonder zich aan de regels en wetten te houden. Onder de schijn van een lopend onderzoek, genaamd Nemesis, gaat het team aan de slag. Aanvankelijk lijkt alles voorspoedig te verlopen, mede door de bescherming van hun officiële positie. Maar wanneer de leider achter de aanslagen zich realiseert dat het team, en met name hun leider, buiten de wet opereert, besluit hij genadeloos terug te slaan.

    De serie werd geproduceerd door Pupkin, die verantwoordelijk waren voor o.a. Smeris, Riphagen, Nieuwe Buren, The Spectacular en Feuten. In de rolverdeling zien we Lies Visschedijk, Romana Vrede, Peter Blok, Jade Olieberg, Bram Suijker, Chris Peters en Florian Regtien.

  • Naar het overzicht van nieuwsitems