1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Nieuws

  • Shōgun, grote winnaar van de Creative Arts Awards

    Shōgun, grote winnaar van de Creative Arts Awards

    Datum: 10/09/2024


    Afgelopen weekend werden in Los Angeles de Creative Arts Emmy Awards uitgereikt. Deze zijn de voorloper van de meer populaire Emmy’s die uitgereikt worden op zondag 15 september. De prijzen erkennen uitmuntendheid in technische en artistieke prestaties in televisieproducties. Ze worden vaak beschouwd als de "technische" of "achter de schermen" Emmy Awards, hoewel er ook prijzen zijn voor bijvoorbeeld gastacteurs en animatieseries.

    Grote winnaar van de plechtigheid (die gespreid was over twee avonden) werd Shōgun dat met 14 beeldjes triomfeerde. Daarmee verbeterde de serie het record dat op naam stond van Game Of Thrones (13 stuks). Op een tweede plaats, met zeven awards, volgde The Bear terwijl Saturday Night Live tevreden moest zijn met zes awards. Only Murders In The Building, Welcome To Wrexham en Ripley scoorden drie awards, Baby Reindeer, The Crown, How I Met Your Father, The Morning Show en Mr. & Mrs. Smith elk twee.

    De prijzen voor gastacteurs gingen naar Nestor Carbonell (Shōgun), Jamie Lee Curtis en Jon Bernthal (The Bear) en Michaela Coel (Mr. & Mrs. Smith). De prijs voor ‘beste documentaire serie’ ging naar Beckham.

    FX stak met 27 awards met kop en schouders boven de concurrentie uit. Netflix volgde op een tweede plaats met 18 stuks, terwijl Apple TV+ de top-3 vervolledigt met 15 awards.



  • Naar het overzicht van nieuwsitems